info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Namibië en Botswana

 

Reisvoorstel Aanvragen

Namibië Wildernis Safari - 22 dagen

Top 5 hoogtepunten

» De meters hoge rode zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei
» Spitzkoppe, de Matterhorn van Namibië met verblijf onder een prachtige sterrenhemel
» De ruige wildernis van Kaokeland, hier leeft de Himba stam en vind je Epupa Falls
» Drie dagen wilde dieren spotten in Etosha National Park
» Spectaculair uitzicht vanaf Waterberg Plateau National ParkRoad Trip RoutekaartRoad Trip Dagprogramma

Dag 1: Vertrek thuis
Dag 2: Aankomst Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven in Windhoek word je opgehaald en per comfortabele minibus naar de accommodatie gebracht. Deze dag kun je het centrum van Windhoek gaan bezoeken of lekker ontspannen bij de accommodatie.

Dag 3: Windhoek - SossusvleiSossusvlei Dune 45

Na de meet en greet en uitleg over het 4x4 rijden begint je 4x4 self drive avontuur door de prachtige natuur van Namibië. Eerste bestemming is Namib Naukluft NP waar de Sossusvlei is gelegen. De Sossusvlei staat bekend om de meters hoge rode zandduinen en prachtige vergezichten. In de namiddag kun je Sesriem Canyon bezoeken en afdalen in deze kloof voor een mooie wandeling langs de droge rivierbedding.

Dag 4: Sossusvlei - Solitaire

Deze dag kun je volledig richten aan een bezoek van de Sossusvlei en Deadvlei. Bij een vroeg vertrek kun je een stop maken bij de bekende Dune 45. Hier kun je de auto parkeren en Dune 45 beklimmen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht bij zonsopgang. Vervolgens rijd je verder naar Sossusvlei en Deadvlei. Beide zijn witte kleivlakten omgeven door rode zandduinen, waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. In de middag verlaat je het park en rijd je richting Solitaire. Dit kleine plaatsje bestaat slechts uit een benzinestation, restaurant, accommodaties en een bakkerij met wereldberoemde appeltaart. Een ideale plaats als tussenstop naar Swakopmund.

Desert Tour SwakopmundDag 5: Solitaire - Swakopmund

Vanuit Solitaire rijd je richting de Atlantische kust naar het stadje Swakopmund. Deze stad heeft een typisch Duits karakter en dat zie je terug in de architectuur, Duitse gerechten en de Duitse taal dat hier nog veel gesproken wordt. Dit alles heeft te maken met het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Vanuit Swakopmund zijn veel spannende excursies mogelijk, zoals sandboarding, quadbiking door de woestijnduinen of een zoektocht naar de 'little five'. Ook kan het naburige Walvis Bay worden bezocht voor een catamaran cruise waarbij zeeleeuwen, pelikanen en soms ook walvissen worden gespot.

Dag 6: Swakopmund

Dag ter vrije besteding.

Dag 7: Swakopmund - Spitzkoppe

Na twee dagen aan de kust trek je vandaag terug het binnenland in. Je verblijft in de bijzondere omgeving van Spitzkoppe, ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd. De scherpe rotsformatie rijst uit het niets naar boven in dit vlakke landschap en is al van verre afstand zichtbaar. Spitzkoppe is van grote culturele en spirituele waarde voor de San. Er zijn dan ook veel rotstekeningen te vinden. Enkele daarvan kun je bezichtigen met een gids.   

Op weg naar Spitzkoppe

Dag 8: Spitzkoppe - Twyfelfontein

De reis gaat verder naar omgeving Twyfelfontein waar ook veel rotstekeningen te vinden zijn. Deze regio staat bekend om de prehistorische rotstekeningen van Bosjesmannen tijdens de jacht en worden beschouwd tot werelderfgoed volgens de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast vormt deze regio ook het leefgebied van woestijnolifanten. Met een beetje geluk tref je ze aan vanuit je eigen 4x4 of tijdens het maken van een georganiseerde game drive.

Dag 9: Twyfelfontein - Sesfontein

Vandaag begint een mooi traject door de ruige wildernis van Kaokeland. Deze noordwestelijke regio van Namibië wordt vaak omschreven als een van de meest onaangetaste gebieden van Namibië en Zuidelijk Afrika. Je overnacht op een van de meest onaangetaste en afgelegen plaatsen in Namibië onder een adembenemende sterrenhemel.

Dag 10: Sesfontein - OpuwoHimba stam bezoeken

Via ruige gravelwegen met verlaten landschappen rijd je naar Opuwo. Onderweg passeer je ezelkarren en traditionele Himba dorpen. Het is alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Vanuit Opuwo kun je een traditioneel Himba dorp bezoeken. Onder begeleiding van een Engelstalige gids kom je meer te weten over de leefgewoonten van deze bevolkingsgroep. Bewonder hun uitzonderlijke klederdracht en primitieve leefomstandigheden.

Dag 11: Opuwo - Epupua Falls

De route gaat vandaag verder richting Epupa in het uiterste noordwesten van Namibië. Epupa is gelegen aan de Kunene rivier en vormt tevens de grens met Angola. Hier vind je de gelijknamige Epupa watervallen, die over een lengte van 1,5 km een oase vormen in het zeer droge Kaokeland. Geniet van het alledaagse leven hier, maak een mooie wandeling of ga heerlijk relaxen aan de rivier.

Epupa FallsDag 12: Epupua Falls

Dag ter vrije besteding.

Dag 13: Epupua Falls - Kunene Rivier

Vandaag overnacht je opnieuw aan de Kunene rivier ten oosten van Epupa. De oevers van de Kunene rivier vormen een waar vogelparadijs en je zal dan ook zeker verscheidene soorten gaan zien rondfladderen. Wanneer de avond valt kun je genieten van de zonsondergang aan de rand van de rivier of door het maken van een sundowner riviercruise.

Dag 14: Kunene Rivier - Kamanjab

Na een mooie ervaring in Kaokeland gaat de reis verder richting Kamanjab voor een overnachting op een cheetah farm. Hier kom je oog in oog te staan met dit prachtige roofdier. De farm heeft een oppervlakte van 7000 hectare waar zowel tamme als wilde cheeta's rondlopen. Tijdens het voederen van de cheeta's kun je meegaan achter op de pick-up truck en de cheeta's van dichtbij observeren.

Dag 15: Kamanjab - Etosha NP

Een bezoek aan Etosha NP vormt een absoluut hoogtepunt van je reis door Namibië. Dit wildpark wordt voor een groot deel gevormd door een enorme zoutpan en is een thuis voor veel diersoorten, zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden, cheeta´s, hyena´s, zebra´s, giraffen, verschillende soorten antilopen en vele andere diersoorten. Binnen Etosha NP kun je zelf rondrijden met je 4x4 en deze dieren spotten. In de avond kun je een kijkje gaan nemen bij de verlichte waterpoel waar wilde dieren komen drinken. Op de route door Etosha NP bezoek je de kampen Okaukuejo, Halali en Namutoni.Leeuw in Etosha NP

Dag 16: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 17: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 18: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 19: Etosha NP - Waterberg Plateau NP

Voordat je terugreist naar Windhoek staat er nog één nationaal park op het programma, Waterberg Plateau NP. Dit groene park wordt gevormd door een groot bergplateau met veel vogelsoorten en een aantal bedreigde diersoorten, zoals de witte en zwarte neushoorn en de sabelantiloop. Een tocht naar de top van dit plateau is zeker een aanrader en wordt beloond met een schitterend uitzicht.

Waterberg Plateau NP

Dag 20: Waterberg Plateau NP - Windhoek

De reis van Waterberg Plateau NP naar Windhoek vormt het laatste deel van je avontuur door Namibië. Onderweg kun je nog een stop maken bij Okahandja. Hier vindt je een kleine markt waar lokale mensen prachtige houtsnijwerken verkopen. Eenmaal terug in Windoek lever je de huurauto in en word je naar de accommodatie gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden in Windhoek.

Dag 21: Vertrek Windhoek

Vandaag word je bij de accommodatie opgehaald en per comfortabele minibus naar de luchthaven gebracht voor je vlucht huiswaarts.

Dag 22: Aankomst thuis