info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Namibië en Botswana

 

Reisvoorstel Aanvragen

Namibië in Vogelvlucht - 15 dagen

Top 5 hoogtepunten

» De meters hoge rode zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei
» Avontuurlijk Swakopmund en Walvis Bay waar je kunt sandboarden of dolfijnen spotten
» Twyfelfontein in Damaraland met eeuwen oude rotstekening en woestijnolifanten
» Drie dagen wilde dieren spotten in Etosha National Park
» Spectaculair uitzicht vanaf Waterberg Plateau National ParkRoad Trip RoutekaartRoad Trip Dagprogramma

Dag 1: Vertrek thuis
Dag 2: Aankomst WindhoekChristuskirche in Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven in Windhoek word je opgehaald en per comfortabele minibus naar de accommodatie gebracht. Deze dag kun je het centrum van Windhoek gaan bezoeken of lekker ontspannen bij de accommodatie.

Dag 3: Windhoek - Sossusvlei

In de ochtend word je opgehaald en naar het autoverhuurbedrijf gebracht. Na een complete uitleg over de route en het 4x4 rijden neem je de auto in ontvangst. Hier start je 4x4 self drive avontuur door de prachtige natuur van Namibië. Vanuit Windhoek rijd je via Rehoboth naar Namib Naukluft NP waar de Sossusvlei is gelegen. De Sossusvlei staat bekend om de meters hoge rode zandduinen en prachtige vergezichten. In de namiddag kun je Sesriem Canyon bezoeken en afdalen in deze kloof voor een mooie wandeling langs de droge rivierbedding.

SossusvleiDag 4: Sossusvlei - Solitaire

Deze dag kun je volledig richten aan een bezoek van de Sossusvlei en Deadvlei. Bij een vroeg vertrek kun je een stop maken bij de bekende Dune 45. Hier kun je de auto parkeren en Dune 45 beklimmen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht bij zonsopgang. Vervolgens rijd je verder naar Sossusvlei en Deadvlei. Beide zijn witte kleivlakten omgeven door rode zandduinen, waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. In de middag verlaat je het park en rijd je richting Solitaire. Dit kleine plaatsje bestaat slechts uit een benzinestation, restaurant, accommodaties en een bakkerij met wereldberoemde appeltaart. Een ideale plaats als tussenstop naar Swakopmund.

Dag 5: Solitaire - Swakopmund

Vanuit Solitaire rijd je richting de Atlantische kust naar het stadje Swakopmund. Deze stad heeft een typisch Duits karakter en dat zie je terug in de architectuur, Duitse gerechten en de Duitse taal dat hier nog veel gesproken wordt. Dit alles heeft te maken met het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Vanuit Swakopmund zijn veel spannende excursies mogelijk, zoals sandboarding, quadbiking door de woestijnduinen of een zoektocht naar de 'little five'. Ook kan het naburige Walvis Bay worden bezocht voor een catamaran cruise waarbij zeeleeuwen, pelikanen en soms ook walvissen worden gespot.

Dag 6: SwakopmundQuad Bike Tour

Dag ter vrije besteding.

Dag 7: Swakopmund - Twyfelfontein

Op weg naar Twyfelfontein kun je een pitstop maken bij Cape Cross, hier bevindt zich een enorme zeeleeuwen kolonie. Daarna rijd je landinwaarts via Uis naar omgeving Twyfelfontein. Deze regio staat bekend om de prehistorische rotstekeningen van Bosjesmannen tijdens de jacht. Deze worden beschouwd tot werelderfgoed volgens de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast vormt deze regio ook het leefgebied van woestijnolifanten. Met een beetje geluk tref je ze aan vanuit je eigen 4x4 of tijdens het maken van een georganiseerde game drive.

Dag 8: Twyfelfontein - Etosha NP

Een bezoek aan Etosha NP vormt een absoluut hoogtepunt van je reis door Namibië. Dit wildpark wordt voor een groot deel gevormd door een enorme zoutpan en is een thuis voor veel diersoorten, zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden, cheeta´s, hyena´s, zebra´s, giraffen, verschillende soorten antilopen en vele andere diersoorten. Binnen Etosha NP kun je zelf rondrijden met je 4x4 en deze dieren spotten. In de avond kun je een kijkje gaan nemen bij de verlichte waterpoel waar wilde dieren komen drinken. Op de route door Etosha NP bezoek je de kampen Okaukuejo, Halali en Namutoni.

Etosha WaterholeDag 9: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 10: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 11: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 12: Etosha NP - Waterberg Plateau NP

Na vier spannende dagen in Etosha NP rijd je verder naar Waterberg Plateau NP. Dit groene park wordt gevormd door een groot bergplateau met veel vogelsoorten en een aantal bedreigde diersoorten, zoals de witte en zwarte neushoorn en de sabelantiloop. Een tocht naar de top van dit plateau is zeker een aanrader en wordt beloond met een schitterend uitzicht.

Dag 13: Waterberg Plateau NP - Windhoek

De reis van Waterberg Plateau NP naar Windhoek vormt het laatste deel van je avontuur door Namibië. Onderweg kun je nog een stop maken bij Okahandja. Hier vindt je een kleine markt waar lokale mensen prachtige houtsnijwerken verkopen. Eenmaal terug in Windoek lever je de huurauto in en word je naar de accommodatie gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden in Windhoek.

Dag 14: Vertrek Windhoek

Vandaag word je bij de accommodatie opgehaald en per comfortabele minibus naar de luchthaven gebracht voor je vlucht huiswaarts.

Dag 15: Aankomst thuis