info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Namibië en Botswana

 

Reisvoorstel Aanvragen

Namibië en Botswana Safari - 27 dagen

Top 5 hoogtepunten

» De meters hoge rode zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei
» Drie dagen wilde dieren spotten in Etosha National Park
» Grote populatie olifanten in Chobe River Front en dagtocht Victoria Falls mogelijk vanuit Kasane
» Eindeloze horizon, baobab bomen en wild spotten op de zoutpannen van Makgadikgadi en Nxai
» Grote diversiteit aan flora en fauna in de Okavango Delta en Moremi Game ReserveRoad Trip RoutekaartRoad Trip Dagprogramma

Dag 1: Vertrek thuis
Dag 2: Aankomst Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven in Windhoek word je opgehaald en per comfortabele minibus naar de accommodatie gebracht. Deze dag kun je het centrum van Windhoek gaan bezoeken of lekker ontspannen bij de accommodatie.

Dag 3: Windhoek – SossusvleiDeadvlei

In de ochtend word je opgehaald en naar het autoverhuurbedrijf gebracht. Na een complete uitleg over de route en het 4x4 rijden neem je de auto in ontvangst. Hier start je self drive avontuur door de prachtige natuur van Namibië en Botswana. Vanuit Windhoek rijd je via Rehoboth richting Namib Naukluft NP waar de Sossusvlei is gelegen. De Sossusvlei staat bekend om de meters hoge rode zandduinen en prachtige vergezichten. In de namiddag kun je Sesriem Canyon bezoeken en afdalen in deze kloof voor een mooie wandeling langs de droge rivierbedding.

Dag 4: Sossusvlei – Solitaire

Deze dag kun je volledig richten aan een bezoek van de Sossusvlei en Deadvlei. Bij een vroeg vertrek kun je een stop maken bij de bekende Dune 45. Hier kun je de auto parkeren en Dune 45 beklimmen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht bij zonsopgang. Vervolgens rijd je verder naar Sossusvlei en Deadvlei. Beide zijn witte kleivlakten omgeven door rode zandduinen, waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. In de middag verlaat je het park en rijd je richting Solitaire. Dit kleine plaatsje bestaat slechts uit een benzinestation, restaurant, accommodaties en een bakkerij met wereldberoemde appeltaart. Een ideale plaats als tussenstop naar Swakopmund.

Dag 5: Solitaire – Swakopmund

Vanuit Solitaire rijd je richting de Atlantische kust naar het stadje Swakopmund. Deze stad heeft een typisch Duits karakter en dat zie je terug in de architectuur, Duitse gerechten en de Duitse taal dat hier nog veel gesproken wordt. Dit alles heeft te maken met het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Vanuit Swakopmund zijn veel spannende excursies mogelijk, zoals sandboarding, quadbiking door de woestijnduinen of een zoektocht naar de 'little five'. Ook kan het naburige Walvis Bay worden bezocht voor een catamaran cruise waarbij zeeleeuwen, pelikanen en soms ook walvissen worden gespot.

Catamaran Cruise

Dag 6: Swakopmund

Dag ter vrije besteding.

Dag 7: Swakopmund – Twyfelfontein

Op weg naar Twyfelfontein kun je een pitstop maken bij Cape Cross, hier bevindt zich een enorme zeeleeuwen kolonie. Daarna rijd je landinwaarts via Uis naar omgeving Twyfelfontein. Een regio die bekend staat om de prehistorische rotstekeningen van Bosjesmannen tijdens de jacht. Deze worden tot werelderfgoed beschouwd volgens de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast vormt deze regio ook het leefgebied van woestijnolifanten. Met een beetje geluk tref je ze aan vanuit je eigen 4x4 of tijdens een georganiseerde game drive.

Dag 8: Twyfelfontein – Etosha NP

Een bezoek aan Etosha NP vormt een absoluut hoogtepunt van je reis door Namibië. Dit wildpark wordt voor een groot deel gevormd door een enorme zoutpan en is een thuis voor veel diersoorten, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden, cheeta´s, hyena´s, zebra´s, giraffen, verschillende soorten antilopen en vele andere diersoorten. Binnen Etosha NP kun je zelf rondrijden met je 4x4 en deze dieren spotten. In de avond kun je een kijkje gaan nemen bij de verlichte waterpoel waar wilde dieren komen drinken. Op de route door Etosha NP bezoek je de kampen Okaukuejo, Halali en Namutoni.

Dag 9: Etosha NPOlifanten in Etosha

Dag ter vrije besteding.

Dag 10: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 11: Etosha NP – Rundu

Na drie spannende dagen in Etosha NP reis je vandaag verder richting een uniek stukje Namibië, de Caprivistrook. Deze smalle strook in het noordoosten van Namibië is, in tegenstelling tot de rest van het land, zeer groen, waterrijk en een broedplaats voor veel kleurrijke vogelsoorten. Bij Rundu overnacht je aan de Okavango rivier, de toevoer van de Okavango Delta in Botswana. Aan de oever van de rivier heb je uitzicht op Angola en kun je genieten van de ondergaande zon.

Dag 12: Rundu – Divundu

Je rijdt vandaag verder de Caprivistrook binnen op weg naar Divundu. Onderweg zie je het Afrikaanse plattelandsleven aan je voorbijtrekken met veel levendigheid en huttendorpen. Deze dagen kun je de Popa Falls en een nog weinig bezocht nationaal park bezoeken genaamd Mahango NP. Hier vind je leeuwen, olifanten, cheeta's, luipaarden, nijlpaarden en krokodillen. Of je kunt per mokoro, een traditionele kano gemaakt uit een boomstam, de rijke diversiteit van de Okavango rivier gaan ontdekken. Je overnacht opnieuw aan de Okavango rivier met in de verte mogelijk geluid van brullende nijlpaarden.

Kamperen in de CapriviDag 13: Divundu

Dag ter vrije besteding.

Dag 14: Divundu – Kongola

Nog dieper in de Caprivi bevinden zich twee onontdekte natuurparken, Mudumu NP en Mamili NP. Dit waterrijke gebied heeft een grote aantrekkingskracht op veel vogelsoorten, roofdieren, antilopen, buffels, kuddes olifanten en uiteraard nijlpaarden en krokodillen. Per game drive of mokorotocht kun je deze prachtige omgeving aan de Kwando rivier gaan ontdekken.

Dag 15: Kongola

Dag ter vrije besteding.

Dag 16: Kongola – Kasane

Vandaag verruil je Namibië voor een opnieuw prachtig en divers land, Botswana. Bij Ngoma grenspost steek je de grens over en rijd je verder richting Kasane, de toegangspoort tot Chobe National Park. Dit park staat bekend om de grote concentratie aan olifanten. Ook het overige wild is in grote getallen aanwezig, zoals leeuwen, giraffen, luipaarden, cheeta's, zebra's, springbokken en nog veel meer. Met je eigen 4x4 auto kun je de onverharde wegen van Chobe NP gaan verkennen of je kunt er voor kiezen dit per game drive met ervaren gids te doen. Voor meer natuurschoon kun je vanuit Kasane ook een bezoek brengen aan de Victoria watervallen in Zimbabwe. Door middel van een georganiseerde dagtocht breng je een bezoek aan een van 's werelds mooiste watervallen.

Dag 17: KasaneVictoria Falls in Zimbabwe

Dag ter vrije besteding.

Dag 18: Kasane

Dag ter vrije besteding.

Dag 19: Kasane – Gweta

De reis gaat verder richting Gweta van waaruit je Makgadikgadi NP kunt bezoeken. Deze opgedroogde zoutpannen ontstaan in het droge seizoen en vormen enorme dorre vlaktes. Tijdens het droge seizoen is het mogelijk om te midden van de uitgestrekte zoutpannen te overnachten onder een adembenemende sterrenhemel.

Makgadikgadi PansDag 20: Gweta

Dag ter vrije besteding.

Dag 21: Gweta – Maun

Je verlaat de droge zoutpannen van Makgadikgadi voor de groen en waterrijke Okavango Delta en Moremi NP. Deze uitmonding van de Okavango rivier wordt gevormd door vele vertakkingen van watergangen en is een waar paradijs voor de echte natuurliefhebber met vele soorten planten en dieren. Door het maken van een mokorotocht ervaar je de delta van heel dichtbij en op een bijzondere manier. Per eigen 4x4 of door middel van een game drive met ervaren gids kun je ook op zoek gaan naar wilde dieren in Moremi NP.

Dag 22: MaunMokoro Tour door de Okavango Delta

Dag ter vrije besteding.

Dag 23: Maun

Dag ter vrije besteding.

Dag 24: Maun – Ghanzi

Na alle natuurpracht van de Okavango Delta en Moremi NP gaat vandaag de reis verder richting de Kalahari. In dit droge gebied weten de Bosjesmannen al eeuwen lang te overleven. Trek met ze mee de bush in en kom meer te weten over hun overlevingstechnieken. Je overnachting bij Ghanzi vormt de laatste tussenstop terug richting Windhoek.

Christuskirche in WindhoekDag 25: Ghanzi – Windhoek

Dwars door de Kalahari reis je naar de grens met Namibië waar je ook zult overnachten. Onderweg passeer je dorpen met hutten van klei en spelende kinderen die je uitzwaaien richting de grens. Buitepos vormt de laatste tussenstop richting Windhoek.

Dag 26: Vertrek Windhoek

Vandaag word je bij de accommodatie opgehaald en per comfortabele minibus naar de luchthaven gebracht voor je vlucht huiswaarts.

Dag 27: Aankomst thuis