info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Namibië en Botswana

 

Reisvoorstel Aanvragen

Namibië Compleet - 22 dagen

Top 5 hoogtepunten

» Fish River Canton, de op één na langste canyon ter wereld
» De meters hoge rode zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei
» Twyfelfontein in Damaraland met eeuwen oude rotstekening en woestijnolifanten
» De ruige wildernis van Kaokeland, hier leeft de Himba stam nog op traditionele wijze
» Drie dagen wilde dieren spotten in Etosha National ParkRoad Trip RoutekaartRoad Trip Dagprogramma

Dag 1: Vertrek thuis
Dag 2: Aankomst Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven in Windhoek word je opgehaald en per comfortabele minibus naar de accommodatie gebracht. Deze dag kun je het centrum van Windhoek gaan bezoeken of lekker ontspannen bij de accommodatie.

Namibië Self Drive 4x4

Dag 3: Windhoek - Mariental

Na de meet en greet en uitleg over het 4x4 rijden begint je 4x4 self drive avontuur door de prachtige natuur van Namibië. Eerste bestemming is Mariental. Dit deel van de Namibische Kalahari is kenmerkend voor de groene Acacia bomen en gele grassen die groeien in het rode zand. Maak bij aankomst een wandeling bij zonsondergang of kies voor het maken een nature drive per jeep. Deze kleurrijke omgeving wordt mede bewoond door de springbok, gemsbok, jakhals en woestijnvos.

Dag 4: Mariental - Fish River Canyon

Je reist vandaag verder richting het zuiden naar een van de grootste natuurwonderen in Namibië, de Fish River Canyon. Onderweg passeer je eerst het Kokerbomenwoud en Giant playgrounds met reusachtige rotsformaties. De holle stam van de karakteristieke kokerboom wordt door de Bosjesmannen gebruikt om hun pijlen in te bewaren. Na een korte stop gaat de route verder naar de op één na langste canyon ter wereld. Het uitzicht vanaf de verschillende uitkijkpunten staat garant voor adembenemende vergezichten en prachtige foto’s.

Fish River CanyonDag 5: Fish River Canyon

Dag 2 bij de Fish River Canyon rijd je naar Ai-Ais aan de zuidkant van de canyon, waar je je kunt onderdompelen in een warmwaterbron of een wandeltocht kunt maken.

Dag 6: Fish River Canyon - Aus

De reis gaat verder en voert langs de Oranje rivier en dwars door Richtersveld Transfrontier NP naar je eindbestemming Aus. Hier overnacht je vlakbij het verboden diamantgebied. Vanuit Aus kun je een bezoek brengen aan Luderitz en Kolmanskop. Luderitz is een klein kustplaatsje met veel Duitse invloeden die zijn oorsprong vindt in de koloniale tijden rond 1900. Kolmanskop vormt een verlaten mijnstadje en staat beter bekend als spookstad die wordt opgeslokt door de woestijn. Door middel van een wandeltour krijg je een goede indruk van hoe men hier vroeger leefde. De regio rondom Aus is tevens het leefgebied van wilde paarden, die 20 km ten westen van Aus vaak bijeenkomen bij een drinkplaats. Hier kun je een stop maken voor het maken van mooie foto’s.

Dag 7: Aus

Dag ter vrije besteding.

Dag 8: Aus - Sossusvlei

Vandaag reis je verder richting Namib Naukluft NP waar de Sossusvlei is gelegen. De Sossusvlei staat bekend om de meters hoge rode zandduinen en prachtige vergezichten. In de namiddag kun je Sesriem Canyon bezoeken en afdalen in deze kloof voor een mooie wandeling langs de droge rivierbedding.

Dag 9: Sossusvlei - SolitaireNamib Naukluft NP

Deze dag kun je volledig richten aan een bezoek van de Sossusvlei en Deadvlei. Bij een vroeg vertrek kun je een stop maken bij de bekende Dune 45. Hier kun je de auto parkeren en Dune 45 beklimmen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht bij zonsopgang. Vervolgens rijd je verder naar Sossusvlei en Deadvlei. Beide zijn witte kleivlakten omgeven door rode zandduinen, waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn. In de middag verlaat je het park en rijd je richting Solitaire. Dit kleine plaatsje bestaat slechts uit een benzinestation, restaurant, accommodaties en een bakkerij met wereldberoemde appeltaart. Een ideale plaats als tussenstop naar Swakopmund.

Dag 10: Solitaire - Swakopmund

Vanuit Solitaire rijd je richting de Atlantische kust naar het stadje Swakopmund. Deze stad heeft een typisch Duits karakter en dat zie je terug in de architectuur, Duitse gerechten en de Duitse taal dat hier nog veel gesproken wordt. Dit alles heeft te maken met het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Vanuit Swakopmund zijn veel spannende excursies mogelijk, zoals sandboarding, quadbiking door de woestijnduinen of een zoektocht naar de 'little five'. Ook kan het naburige Walvis Bay worden bezocht voor een catamaran cruise waarbij zeeleeuwen, pelikanen en soms ook walvissen worden gespot.

Dag 11: Swakopmund

Dag ter vrije besteding.

Rotstekeningen bij TwyfelfonteinDag 12: Swakopmund - Twyfelfontein

De reis gaat verder naar omgeving Twyfelfontein. Deze regio staat bekend om de prehistorische rotstekeningen van Bosjesmannen tijdens de jacht en worden beschouwd tot werelderfgoed volgens de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast vormt deze regio ook het leefgebied van woestijnolifanten. Met een beetje geluk tref je ze aan vanuit je eigen 4x4 of tijdens het maken van een georganiseerde game drive.

Dag 13: Twyfelfontein - Opuwo

De komende dagen ga je Kaokeland bezoeken. Deze noordwestelijke regio van Namibië wordt vaak omschreven als een van de meest onaangetaste gebieden van Namibië en Zuidelijk Afrika. In dit zeer dun bevolkte gebied vormt de Himba stam hier de grootste bevolkingsgroep. Een mooie autorit over ruige gravelwegen met verlaten landschappen brengt je naar Opuwo. Onderweg passeer je ezelkarren en traditionele Himba dorpen. Het is alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

Dag 14: OpuwoHimba dorp bezoeken

Dag ter vrije besteding.

Dag 15: Opuwo - Kamanjab

Na een mooie ervaring in Kaokeland gaat de reis verder richting Kamanjab voor een overnachting bij een cheetah farm. Hier kom je oog in oog te staan met dit prachtige roofdier. De farm heeft een oppervlakte van 7000 hectare waar zowel tamme als wilde cheeta's rondlopen. Tijdens het voederen van de cheeta's kun je meegaan achter op de pick-up truck en de cheeta's van dichtbij observeren.

Dag 16: Kamanjab - Etosha NP

Een bezoek aan Etosha NP vormt een absoluut hoogtepunt van je reis door Namibië. Dit wildpark wordt voor een groot deel gevormd door een enorme zoutpan en is een thuis voor veel diersoorten, zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden, cheeta´s, hyena´s, zebra´s, giraffen, verschillende soorten antilopen en vele andere diersoorten. Binnen Etosha NP kun je zelf rondrijden met je 4x4 en deze dieren spotten. In de avond kun je een kijkje gaan nemen bij de verlichte waterpoel waar wilde dieren komen drinken. Op de route door Etosha NP bezoek je de kampen Okaukuejo, Halali en Namutoni.

Cheetah FarmDag 17: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 18: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

 
 
Dag 19: Etosha NP - Waterberg Plateau NP

Voordat je terugreist naar Windhoek staat er nog één nationaal park op het programma, Waterberg Plateau NP. Dit groene park wordt gevormd door een groot bergplateau met veel vogelsoorten en een aantal bedreigde diersoorten, zoals de witte en zwarte neushoorn en de sabelantiloop. Een tocht naar de top van dit plateau is zeker een aanrader en wordt beloond met een schitterend uitzicht.

Dag 20: Waterberg Plateau NP - WindhoekWaterberg Plateau NP

De reis van Waterberg Plateau NP naar Windhoek vormt het laatste deel van je avontuur door Namibië. Onderweg kun je nog een stop maken bij Okahandja. Hier vindt je een kleine markt waar lokale mensen prachtige houtsnijwerken verkopen. Eenmaal terug in Windoek lever je de huurauto in en word je naar de accommodatie gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden in Windhoek.

Dag 21: Vertrek Windhoek

Vandaag word je bij de accommodatie opgehaald en per comfortabele minibus naar de luchthaven gebracht voor je vlucht huiswaarts.

Dag 22: Aankomst thuis