info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Namibië en Botswana

 

Reisvoorstel Aanvragen

Kgalagadi Explorer - 18 dagen

Top 5 hoogtepunten

» De meters hoge rode zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei
» Wilde paarden spotten en spookstad Kolmanskop tussen Aus en Lüderitz
» Fish River Canton, de op één na langste canyon ter wereld
» Karakteristieke kokerbomen bij Quiver Tree Forest
» Vier dagen wilde dieren spotten in Kgalagadi Transfrontier ParkRoad Trip RoutekaartRoad Trip Dagprogramma

Dag 1: Vertrek thuis
Dag 2: Aankomst Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven in Windhoek word je opgehaald en per comfortabele minibus naar de accommodatie gebracht. Deze dag kun je het centrum van Windhoek gaan bezoeken of lekker ontspannen bij de accommodatie.

Dag 3: Windhoek - SossusvleiSelfdrive naar Sossusvlei

Na ontvangst van de 4x4 auto en uitleg over de route gaat de reis richting Namib Naukluft NP waar de Sossusvlei is gelegen. De Sossusvlei staat bekend om de meters hoge rode zandduinen en prachtige vergezichten. In de namiddag kun je Sesriem Canyon bezoeken en afdalen in deze kloof voor een mooie wandeling langs de droge rivierbedding.

Dag 4: Sossusvlei

Deze dag kun je volledig richten aan het bezoeken van Sossusvlei en Deadvlei. Bij een vroeg vertrek kun je een stop maken bij de bekende Dune 45. Hier kun je de auto parkeren en Dune 45 beklimmen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht bij zonsopgang. Vervolgens rijd je verder naar Sossusvlei en Deadvlei. Beide zijn witte kleivlakten omgeven door rode zandduinen, waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn.

Dag 5: Sossusvlei - Tiras Gebergte

Een route door schilderachtig gebied brengt je naar een redelijk onbekend gebied van Namibië, het Tiras Gebergte. Vier lokale boeren zetten zich hier in voor het behoud van dit natuurgebied waar vier vegetatiezones samenkomen. Ontdek de schat aan flora en fauna door het maken van een wandeling of 4x4 nature drive.

Struisvogels NaukluftDag 6: Tiras Gebergte - Aus

De reis gaat verder naar Aus. Hier overnacht je vlakbij het verboden diamantgebied. Vanuit Aus kun je een bezoek brengen aan Luderitz en Kolmanskop. Luderitz is een klein kustplaatsje met veel Duitse invloeden die zijn oorsprong vindt in de koloniale tijden rond 1900. Kolmanskop vormt een verlaten mijnstadje en staat beter bekend als een spookstad die wordt opgeslokt door de woestijn. Door middel van een wandeltour krijg je een goede indruk van hoe men hier vroeger leefde. De regio rondom Aus is tevens het leefgebied van wilde paarden, die 20 km ten westen van Aus vaak bijeenkomen bij een drinkplaats. Hier kun je een stop maken voor het maken van mooie foto’s.

Dag 7: Aus

Dag ter vrije besteding.

Dag 8: Aus - Fish River Canyon

De rit van vandaag voert langs de Oranje rivier en dwars door Richtersveld Transfrontier NP naar je eindbestemming Fish River Canyon. Met 160 km in lengte is de Fish River Canyon de op één na langste canyon ter wereld. Het uitzicht vanaf de verschillende uitkijkpunten staat garant voor adembenemende vergezichten en prachtige foto’s. Je verblijft hier 2 dagen. De eerste nacht verblijf je bij Ai-Ais aan de zuidkant van de canyon, waar je je kunt onderdompelen in een warmwaterbron of een wandeltocht kunt maken. De tweede dag verblijf je bij Hobas aan de noordkant van de canyon.

Dag 9: Fish River CanyonFish River Canyon

Dag ter vrije besteding.

Dag 10: Fish River Canyon - Quiver Tree Forest

Volgende stop is Keetmanshoop voor een verblijf bij het eeuwen oude Kokerbomenwoud. De takken en schors van deze karakteristieke boom werden vroeger door Bosjesmannen gebruikt om hun pijlen in te bewaren. Ook een bezoek aan de bijzondere rotsformaties van Giants Playground is zeker de moeite waard.

Dag 11: Quiver Tree Forest - Kgalagadi Transfrontier Park

Vandaag reis je verder naar één van Afrika's laatste ongerepte game reserves, Kgaligadi Transfrontier Park in Zuid-Afrika. Dit park bestaat uit bijna 3,7 miljoen hectare schaars begroeide rode zandduinen en droge rivierbeddingen. Het reservaat biedt een vrijplaats voor gemsbokken, springbokken, gnoes, hartebeesten, elanden, luipaarden en cheeta’s. Maar meest indrukwekkend zijn hier de leeuwen met zwarte manen, de koningen van de Kalahari woestijn. Ook vogelaars kunnen hier hun hart ophalen, vooral diegenen die geïnteresseerd zijn in roofvogels. Door de schaarse begroeiing biedt Kgalagadi TP uitstekende mogelijkheden voor fotografie. Tijdens de reis door Kgalagadi TP bezoek je de plaatsen Mata-Mata, Twee Rivieren en Nossob.

Kgalagadi Transfrontier Park loopt deels door Zuid-Afrika en deels door Botswana. Het bezoek aan Kgalagadi TP tijdens deze road trip blijft binnen de grens van Zuid-Afrika.

Cheetah in Kgalagadi Transfrontier ParkDag 12: Kgalagadi Transfrontier Park

Dag ter vrije besteding.

Dag 13: Kgalagadi Transfrontier Park

Dag ter vrije besteding.

Dag 14: Kgalagadi Transfrontier Park

Dag ter vrije besteding.

Dag 15: Kgalagadi Transfrontier Park - Kalahari

Op de terugweg richting Windhoek maak je nog één tussenstop voor een laatste overnacht in de Kalahari regio. Dit deel van de Namibische Kalahari is kenmerkend voor de groene Acacia bomen en gele grassen die groeien in het rode zand. Maak bij aankomst een wandeling bij zonsondergang of kies voor het maken een nature drive per jeep. Deze kleurrijke omgeving wordt mede bewoond door de springbok, gemsbok, jakhals en woestijnvos.

Dag 16: Kalahari - WindhoekNeushoordvogel

Via Rehoboth reis je terug naar Windhoek. Hier lever je de huurauto in en word je naar de accommodatie gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden in Windhoek.

Dag 17: Vertrek Windhoek

Vandaag word je bij de accommodatie opgehaald en per comfortabele minibus naar de luchthaven gebracht voor je vlucht huiswaarts.

Dag 18: Aankomst thuis