info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Namibië en Botswana

 

Reisvoorstel Aanvragen

Caprivi en Botswana - 22 dagen

Top 5 hoogtepunten

» Drie dagen wilde dieren spotten in Etosha National Park
» Wakker worden met gebrul van nijlpaarden en een sundowner bij Papa Falls in de Caprivi
» Grote populatie olifanten in Chobe River Front en dagtocht Victoria Falls mogelijk vanuit Kasane
» Eindeloze horizon, baobab bomen en wild spotten op de zoutpannen van Makgadikgadi en Nxai
» Grote diversiteit aan flora en fauna in de Okavango Delta en Moremi Game ReserveRoad Trip RoutekaartRoad Trip Dagprogramma

Dag 1: Vertrek thuis
Dag 2: Aankomst Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven in Windhoek word je opgehaald en per comfortabele minibus naar de accommodatie gebracht. Deze dag kun je het centrum van Windhoek gaan bezoeken of lekker ontspannen bij de accommodatie.

Dag 3: Windhoek - Waterberg Plateau NP

In de ochtend word je opgehaald en naar hetWaterberg Plateau NP autoverhuurbedrijf gebracht. Na een complete uitleg over de route en het 4x4 rijden neem je de auto in ontvangst. Hier start je self drive avontuur door de prachtige natuur van de Caprivi en Botswana. Vanuit Windhoek rijd je richting het noorden naar Waterberg Plateau NP. Dit groene park wordt gevormd door een groot bergplateau met veel vogelsoorten en een aantal bedreigde diersoorten, zoals de witte en zwarte neushoorn en de sabelantiloop. Een tocht naar de top van dit plateau is zeker een aanrader en wordt beloond met een schitterend uitzicht.

Dag 4: Waterberg Plateau NP – Etosha NP

Een bezoek aan Etosha NP vormt een absoluut hoogtepunt van je reis door Namibië. Dit wildpark wordt voor een groot deel gevormd door een enorme zoutpan en is een thuis voor veel diersoorten, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden, cheeta´s, hyena´s, zebra´s, giraffen, verschillende soorten antilopen en vele andere diersoorten. Binnen Etosha NP kun je zelf rondrijden met je 4x4 en deze dieren spotten. In de avond kun je een kijkje gaan nemen bij de verlichte waterpoel waar wilde dieren komen drinken. Op de route door Etosha NP bezoek je de kampen Okaukuejo, Halali en Namutoni.

Giraffen in EtoshaDag 5: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 6: Etosha NP

Dag ter vrije besteding.

Dag 7: Etosha NP – Rundu

Na drie spannende dagen in Etosha NP reis je vandaag verder richting een uniek stukje Namibië, de Caprivistrook. Deze smalle strook in het noordoosten van Namibië is, in tegenstelling tot de rest van het land, zeer groen, waterrijk en een broedplaats voor veel kleurrijke vogelsoorten. Bij Rundu overnacht je aan de Okavango rivier, de toevoer van de Okavango Delta in Botswana. Aan de oever van de rivier heb je uitzicht op Angola en kun je genieten van de ondergaande zon.

Dag 8: Rundu – Divundu

Je rijdt vandaag verder de Caprivistrook binnen op weg naar Divundu. Onderweg zie je het Afrikaanse plattelandsleven aan je voorbijtrekken met veel levendigheid en huttendorpen. Deze dagen kun je de Popa Falls en een nog weinig bezocht nationaal park bezoeken genaamd Mahango NP. Hier vind je leeuwen, olifanten, cheeta's, luipaarden, nijlpaarden en krokodillen. Of je kunt per mokoro, een traditionele kano gemaakt uit een boomstam, de rijke diversiteit van de Okavango rivier gaan ontdekken. Je overnacht opnieuw aan de Okavango rivier met in de verte mogelijk geluid van brullende nijlpaarden.

Dag 9: DivunduNunda River Lodge

Dag ter vrije besteding.

Dag 10: Divundu – Kongola

Voor een derde stop in de Caprivi gaat de reis verder richting Divundu. Hier verblijf je aan de Kwando rivier. Dit waterrijke gebied heeft een grote aantrekkingskracht op veel vogelsoorten, nijlpaarden en krokodillen. Het leven in de Kwando rivier kun je gaan ontdekken door middel van een boottocht in de namiddag.

Dag 11: Kongola – Kasane

Vandaag verruil je Namibië voor een opnieuw prachtig en divers land, Botswana. Bij Ngoma grenspost steek je de grens over en rijd je verder richting Kasane, de toegangspoort tot Chobe National Park. Dit park staat bekend om de grote concentratie aan olifanten. Ook het overige wild is in grote getallen aanwezig, zoals leeuwen, giraffen, luipaarden, cheeta's, zebra's, springbokken en nog veel meer. Met je eigen 4x4 auto kun je de onverharde wegen van Chobe NP gaan verkennen of je kunt er voor kiezen dit per game drive met ervaren gids te doen. Voor meer natuurschoon kun je vanuit Kasane ook een bezoek brengen aan de Victoria watervallen in Zimbabwe. Door middel van een georganiseerde dagtocht breng je een bezoek aan een van 's werelds mooiste watervallen.

Olifanten aan Chobe River FrontDag 12: Kasane

Dag ter vrije besteding.

Dag 13: Kasane

Dag ter vrije besteding.

Dag 14: Kasane – Gweta

De reis gaat verder richting Gweta van waaruit je Makgadikgadi NP kunt bezoeken. Deze opgedroogde zoutpannen ontstaan in het droge seizoen en vormen enorme dorre vlaktes. Tijdens het droge seizoen is het mogelijk om te midden van de uitgestrekte zoutpannen te overnachten onder een adembenemende sterrenhemel.

Dag 15: Gweta

Dag ter vrije besteding.

Dag 16: Gweta – Maun
Nijpaarden in Moremi Game Reserve

Je verlaat de droge zoutpannen van Makgadikgadi voor de groen en waterrijke Okavango Delta en Moremi NP. Deze uitmonding van de Okavango rivier wordt gevormd door vele vertakkingen van watergangen en is een waar paradijs voor de echte natuurliefhebber met vele soorten planten en dieren. Door het maken van een mokorotocht ervaar je de delta van heel dichtbij en op een bijzondere manier. Per eigen 4x4 of door middel van een game drive met ervaren gids kun je ook op zoek gaan naar wilde dieren in Moremi NP.

Dag 17: Maun

Dag ter vrije besteding.

Dag 18: Maun

Dag ter vrije besteding.

Op pad met de SanDag 19: Maun – Ghanzi

Na drie dagen natuurpracht van de Okavango Delta en Moremi NP gaat vandaag de reis verder richting de Kalahari. In dit droge gebied weten de Bosjesmannen al eeuwen lang te overleven. Trek met ze mee de bush in en kom meer te weten over hun overlevingstechnieken. Je overnachting bij Ghanzi vormt de laatste tussenstop terug richting Windhoek.

Dag 20: Ghanzi - Windhoek

Na het ontbijt begint je laatste rit terug naar Windhoek. De reis verloopt over een prima asfaltweg en duurt ongeveer 6 uur. Bij aankomst in Windhoek lever je de 4x4 auto in en word je naar de accommodatie gebracht. Hier kun je terugblikken op een onvergetelijke reis dwars door het indrukwekkende natuur van de Caprivi en Botswana.

Dag 21: Vertrek Windhoek

Vandaag word je bij de accommodatie opgehaald en per comfortabele minibus naar de luchthaven gebracht voor je vlucht huiswaarts.

Dag 22: Aankomst thuis