info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Namibië en Botswana

 

Reisvoorstel Aanvragen

Botswana Camping Adventure - 18 dagen

Top 5 hoogtepunten

» Eindeloze horizon, baobab bomen en wild spotten op de zoutpannen van Makgadikgadi en Nxai
» Chobe River Front, een van de mooiste wildparken in Afrika met een grote populatie olifanten
» Als je toch in Kasane bent mag een bezoek aan Victoria Falls in Zimbabwe niet ontbreken
» Wildlife hotspot Savuti herbergt veel roofdieren, zoals leeuwen, cheeta's, luipaarden en hyena's
» Grote diversiteit aan flora en fauna in de Okavango Delta en Moremi Game ReserveRoad Trip RoutekaartRoad Trip Dagprogramma

Dag 1: Vertrek thuis
Dag 2: Aankomst MaunSelfdrive in Botswana

Bij aankomst op de luchthaven van Maun wordt je opgewacht door de autoverhuurder en krijg je de 4x4 auto in ontvangst. De volledig uitgeruste 4x4 auto is voor de komende 2 weken je steun en toeverlaat. Tijd om je bagage in te laden en alvast inkopen te gaan doen voor de komende kampeerovernachtingen.

Dag 3: Maun – Makgadikgadi Pans NP

De reis gaat verder naar de zoutpannen van Makgadikgadi NP. Dit park staat bekend om de uitgestrekte zoutvlaktes en uit het niets oprijzende Baobab bomen aan de randen van de pannen. Je verblijft in de buurt van de Boteti rivier, wat ook de favoriete leefomgeving is van veel wilde dieren. Leeuwen worden vaak gespot Makgadikgadi NP.

Dag 4: Makgadikgadi Pans NP

Dag ter vrije besteding in Makgadikgadi NP.

Dag 5: Makgadikgadi Pans NP – Nxai Pans NPLeeuwen bij Nxai Pan

Vanuit Makgadikgadi NP reis je verder in noordelijke richting naar Nxai Pans NP. Onderweg kun je nog een stop maken bij de reusachtige Baines Baobab bomen, die ook wel de ‘sleeping sisters’ worden genoemd. Vervolgens rijd je verder naar Nxai Pan. Het landschap is bezaaid met groepen Acacia bomen en Mopane bossen in het noorden. Veel geziene diersoorten zijn zebra's, gnoes, springbokken, impala's, gemsbokken, hartebeesten, giraffen, leeuwen, cheeta's, wilde honden, bruine hyena's en soms olifanten en buffels.

Dag 6: Nxai Pans NP

Dag ter vrije besteding in Nxai Pan NP.

Dag 7: Nxai Pans NP – Gweta

Na dagen van verblijf midden in de natuur en rijden over onverharde wegen, gaat de reis even terug naar de bewoonde wereld. Op weg naar Kasane wordt een tussenstop gemaakt bij Gweta. In het doge seizoen kun je vanuit hier een quadbike tour maken over de oneindige vlaktes van de naburige zoutpannen. Tank hier ook gelijk even je 4x4 auto bij.

Olifanten in Chobe NPDag 8: Gweta – Kasane

Via Nata gaat de reis verder richting Kasane in het noordoosten van Botswana. Kasane is de toegangspoort tot Chobe NP. Dit park staat bekend om de grote concentratie olifanten. Ook het overige wild is in grote getallen aanwezig, zoals leeuwen, giraffen, luipaarden, cheeta's, zebra's, springbokken en nog veel meer. Verruil de auto een keer voor een boottocht over de Chobe rivier. Grote kans dat je vanaf het water olifanten, nijlpaarden, waterbuffels, krokodillen en vogels zal spotten. Voor meer natuurschoon kun je vanuit Kasane ook nog een bezoek brengen aan de Victoria watervallen in Zimbabwe.

Dag 9: KasaneDagtocht naar Victoria Falls

Dag ter vrije besteding.

Dag 10: Kasane

Dag ter vrije besteding.

Dag 11: Kasane – Chobe Riverfront

In Kasane tank je de 4x4 auto vol en sla je voldoende eten en drinken in, want de komende dagen verblijf je weer midden in de natuur. De reis gaat verder langs de oevers van de Chobe rivier. Chobe Riverfront kent een grote aanwezigheid van verschillende diersoorten, die worden aangetrokken tot het water. Je vindt hier één van Afrika’s grootste olifanten, nijlpaarden, giraffes, leeuwen, cheeta’s, luipaarden en antilopen. Met name tijdens het droge seizoen kan de hoeveelheid dieren hier overweldigend zijn.

Leeuw in SavutiDag 12: Chobe Riverfront – Savuti (Chobe NP)

Dwars door Chobe NP reis je verder over smalle zandpaden richting Savuti. Door de zwaarder te berijden zandpaden zal de gemiddelde snelheid laag zijn. Savuti is gelegen in het zuidwesten van Chobe NP en zit vol ‘wildlife’. Er zijn hier verschillende tracks uitgezet die je kunt volgen in een zoektocht naar wilde dieren.

Dag 13: Savuti (Chobe NP) – Moremi Game Reserve

Via North Gate gaat de reis verder door Moremi Game Reserve. Een tocht langs de Khwai rivier, door droge savanne, graslandschappen en Mopane bossen. Moremi bedekt één derde van de Okavango Delta en kent een grote diversiteit aan wilde dieren. Met leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten en de herintroductie van neushoorns vormt Moremi GR de leefomgeving van de Big 5. Ook is Moremi GR rijk aan verschillende vogelsoorten en vind je er wilde honden en nijlpaarden die zich als een grote familie verzamelen bij Hippo Pools.

Dag 14: Moremi Game ReserveXakanaxa Camp aan de rand van Okavango Delta

Dag ter vrije besteding in Moremi GR.

Dag 15: Moremi Game Reserve

Dag ter vrije besteding in Moremi GR.

Dag 16: Moremi Game Reserve – Maun

Na een avontuurlijke reis door Chobe en Moremi keer je terug naar Maun. Hier lever je de auto terug in en verblijf je de laatste nacht in een goede accommodatie. Deze avond kun je terugkijken op een onvergetelijk avontuur.

Dag 17: Vertrek Maun

Je wordt bij de accommodatie opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

Dag 18: Aankomst thuis
Belangrijke informatie:

- Je verblijft op campsites zonder omheining waar het wild tot bij de auto kan komen met alleen
basisvoorzieningen zoals een sanitaire unit.
- Het is aan te raden deze route in het droge seizoen te rijden (mei-oktober).
- In de parken verloopt de reis vaak in lage snelheid over smalle zandpaden
- Sla voldoende eten en drinken in tijdens je verblijf in Maun en Kasane.
- In Maun, Gweta en Kasane kun je de 4x4 auto voltanken.
- Een GPS en satelliettelefoon zijn verplicht.