info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Combineer luxe en natuur

 

Reisvoorstel Aanvragen

Namibië Deluxe - 15 dagen

Top 5 hoogtepunten

» De meters hoge rode zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei
» Avontuurlijk Swakopmund en Walvis Bay waar je kunt sandboarden of dolfijnen spotten
» Twyfelfontein in Damaraland met eeuwen oude rotstekening en woestijnolifanten
» Drie dagen wilde dieren spotten in Etosha National Park
» Spectaculair uitzicht vanaf Waterberg Plateau National ParkRoad Trip RoutekaartRoad Trip Dagprogramma

Olive Grove GuesthouseAankomst in Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door onze chauffeur die je naar de lodge zal brengen. Na een lange vliegreis kun je hier heerlijk ontspannen aan het zwembad.
Heb je nog voldoende energie? Bezoek dan het centrum van de stad. Windhoek is een moderne stad met tal van souvenirwinkeltjes, winkelcentra en restaurants.

Je verblijft bij Olive Grove Guesthouse, inclusief ontbijt.

De rode zandduinen van SossusvleiWolwedans Dunes Lodge

Na de meet en greet en het afhalen van de 4x4 auto, begint de road trip door Namibië pas echt. Eerste bestemming is Namib Naukluft National Park, met als hoogtepunten Sossusvlei en Deavlei.
Beklim de hoogte zandduinen ter wereld en wordt beloond met een prachtig uitzicht over dit uitgestrekte woestijnlandschap. Verscholen tussen de zandduinen liggen de droge kleipannen van Sossusvlei en Deadvlei. De witte kleipannen temidden van de rode zandduinen zijn een prachtige setting voor het maken van foto's. De adembenemende sterrenhemel zorgen voor unieke afsluiting van de dag.

Je verblijft midden in de natuur van NamibRand Nature Reserve bij Wolwedans Dunes Lodge, inclusief ontbijt en diner.

Swakopmund GuesthouseVeelzijdig Swakopmund aan de Atlantische kust

Ingesloten tussen de Atlantische kust en de Namib Desert vind je het stadje Swakopmund. Huizen met een Duitse bouwstijl en Duitse straatnamen, geven dit stadje een koloniaal krakter.
Voor de inwonders van Windhoek is Swakopmund een populaire vakantiebestemming. Niet verwonderlijk, want er zijn genoeg leuke dingen te doen. Zo kun je met Namib Desert intrekken om te gaan sandboarden, quabike rijden of een wandeltocht met gids te maken opzoek naar de 'little five'. Maar ook vanaf het water is genoeg te doen. Vanuit het dichtbij gelegen Walvis Bay stap je aan boord van een catamaran om zeerobben, dolfijnen en pelikanen te gaan spotten. Of kies voor een kajak voor een nóg intiemere ontmoeting met de bewoners van Walvis Baai.

Je verblijft in het centrum en dichtbij het strand bij Swakopmund Guesthouse, inclusief ontbijt.

Rotstekeningen en woestijnolifantenMowani Mountain Camp

Van de duinen aan de kust, naar de wildernis van Damaraland. Bestemming is de omgeving van Twyfelfontein. Een openlucht museum met meer dan 2500 rotstekeningen getekend door de San bevolking. Veruit de meeste tekeningen zijn van dieren, zoals olifanten, neushoorns, leeuwen en giraffen. De meer dan 6000 jaar oude rotstekeningen zijn van grote culturel waarde voor Namibië en worden beschouwd tot werelderfgoed volgens de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De droge wildernis van Damaralend vormt ook het leefgebied van de woestijnolifant. Ga mee op pad met een ervaren gids, zij kunnen je veel vertellen over de omgeving en nemen je mee opzoek naar deze bijzondere dieren.

Je verblijft bij Mowani Mountain Camp, inclusief ontbijt en diner. Mowani Mountain Camp ligt temidden van gigantische rotsformaties en is in element met de ruige omgeving van Damaraland.

Ongava LodgeWild spotten in Etosha NP

Etosha National Park is hét wildpark van Namibië en behoort tot de top van Afrika voor het spotten van wilde dieren. Het park wordt grotendeels gevormd door de uitgestrekte en droge Etosha pan.
Ten zuiden van de pan lopen verschillende routes door het park. Ook vind je er vele waterholes die een grote aantrekkingskracht hebben op wilde dieren. Een uitstekende plek om wild te spotten, met name in het droge seizoen. De diversiteit aan diersoorten in groot in Etosha. Met roofdieren als leeuwen, cheeta's en luipaarden. Maar ook olifanten, giraffen, zebra's, hyena's, vogels, vele soorten antilopen en neushoorns zijn aanwezig, waaronder de met uitsterven bedreide zwarte neushoorn. Tijdens het regenseizoen kan de Etosha pan onderwater komen te staan. Dit heeft dan weer een aantrekkingskracht op flamingo's en pelikanen.

Je verblijft aan de rand van Etosha met 2 nachten bij Ongava Lodge en 1 nacht bij Mushara Outpost, inclusief ontbijt en diner.

Spectaculair uitzicht vanaf Waterberg Plateau NPWaterberg Plateau Lodge

Dit park wordt gevormt door een 150 meter hoog bergplateau en is uniek voor Namibië. Waterberg Plateau NP is een groene park met giraffen, antilopen en veel vogelsoorten. Ook leven er met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals de witte en zwarte neushoorn en de sabelantilope. Voor een ontdekkingstocht door het park kun je deelnemen aan een game drive met gids of een wandeltocht maken naar de top van het plateau. Vanaf de top is ook 'sundowner' met champagne mogelijk. Perfect voor een romantische afsluiting van de reis.

Je verblijft bij Waterberg Plateau Lodge, inclusief ontbijt en diner. De lodge is gelegen op de helling van Waterberg Plateau en biedt uitzicht over de uitgestrekte Kalahari bush savanne.

Terugkijken op een onvergetelijke reis

Vandaag arriveer je weer terug in Windhoek. Voor mooie houtsnijwerken als souvenir kun je nog een stop maken bij Okahandja. Hier vindt je een kleine markt waar lokale mensen hun product verkopen. Na het inleveren van de auto word je teruggebracht naar de lodge. Aan het zwembad kun je terugkijken op een onvergetelijke road trip door Namibië. De volgende dag zal onze chauffeur je naar de luchthaven brengen voor de terugvlucht.

Je verblijft bij Olive Grove Guesthouse, inclusief ontbijt.