info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Ontdek de mooiste wildparken

 

Reisvoorstel Aanvragen

Victoria Falls National Park

Het park

De Victoria Watervallen zijn de grootste watervallen op aarde en benoemd tot het zevende natuurwonder in de wereld. Een reis door Zuidelijk Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan Victoria Falls. Ze liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn eenvoudig te bezoeken vanuit Kasane in Botswana. Over een lengte van 1.7 km en een hoogte van 108 meter, vormen de Vic Falls een gordijn aan water uit de Zambezi rivier. Het geweld van de watervallen is kilometers verderop nog te horen en te zien. De oorspronkelijke naam is dan ook niet voor niets Mosi-oa-Tunya, “The smoke that thunders”. De watervallen laten zich het beste spotten vanaf de verschillende uitkijkpunten langs de wanderoute in het nationale park of vanuit de lucht door middel van een helikoptervlucht.

Beste reistijd

Van juli tot oktober. Je hebt dan goed zicht op de watervallen, perfect voor het maken van mooie foto's.
Van mei tot juni zijn de watervallen op zijn krachtigst. Door de dichte mist zijn de watervallen minder goed zichtbaar en een regenjas is dan onmisbaar.
November tot januari is de minst aantrekkelijke periode. Het lage waterpeil zorgt ervoor dat de watervallen een stuk minder krachtig zijn.