info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Ontdek de mooiste wildparken

 

Reisvoorstel Aanvragen

Chobe National Park

Het park

Chobe National Park is een van de mooiste wildparken in Afrika en is beroemd vanwege de grote populatie aan olifanten en hun gigantiche formaat. Chobe kan worden opgedeeld in drie voornaamste gebieden voor het spotten van wilde dieren, Chobe River Front, Linyanti en Savuti. Van deze drie gebieden heeft Chobe River Front de hoogste concentratie aan wilde dieren. Ingesloten tussen Ngoma grensovergang en Kasane, is dit deel van Chobe is ook het beste bereikbaar. De dieren laten zich het gehele jaar door spotten aan de oevers van de Chobe rivier. Echter zijn de aantallen in het droge seizoen overweldigend. De oevers van de rivier hebben een grote aantrekkingskracht op olifanten, giraffen, nijlpaarden, leeuwen en meer uitzonderlijk cheeta's en luipaarden. Met name in het droge seizoen (april tot oktober) komen ook grote kuddes antilopen, zebra's, buffels en wildebeesten komen hier samen om te drinken. Daarnaast houden ook veel vogelsoorten zich op in de omgeving van de river. Chobe River Front is alleen toegankelijk met een 4x4 auto of per boot.

Savuti ligt in het zuidwestelijke deel van Chobe National Park en staat bekend als een van de wildlife hotspots in Afrika. Het typisch Afrikaanse landschap herbergt veel roofdieren, zoals leeuwen, cheeta's, luipaarden en hyena's. De moerassen en waterwegen hebben tijdens zomermaanden een grote aantrekkingskracht op olifanten. Een ander hoogtepunt is de jaarlijkse zebra migratie. De komst van regen brengt een grote migratie van duizenden zebra opgang van de Linyanti naar de Savuti. Savuti is wild. De campsites en accommodaties trekken vaak nachtelijke bezoekers.

In het noordwestelijke deel van Chobe ligt Linyanti. Ook de Linyanti regio staat bekend als een van de beste gebieden in Botswana voor het spotten van wild. De permanente waterbronnen en moerasvelden hebben een grote aantrekkingkracht op wilde dieren en geven dit gebied een divers landschap. Dit is waar Afrika zich verbergt in het droge winterseizoen. Na de zomerregens (als zij van hun jongen bevallen) migreren de zebra's massaal terug naar de permanente wateren van de Linyanti rivier.

Beste reistijd

Droogseizoen van april tot en met oktober. In het regenseizoen zijn de onverharde wegen moeilijk begaanbaar.

Januari tot en met maart zijn goed voor Savuti fly-in safaris.