info@roadtripsafaris.com | +31 (0)6-26633474

Ontmoet de lokale bevolking

 

Reisvoorstel Aanvragen

Excursies in Namibië

Wil je een of meerdere excursies maken tijdens je road trip? Dan kun je dit aangeven in het aanvraagformulier. De prijzen zijn afhankelijk van de reisperiode en het aantal personen.

Game Drive Damaraland

Game Drive

Stap in een open safari truck met gids en ga dieren spotten in één van de wildparken in Namibië. De gids kan meer vertellen over de dieren en hun leefomgeving en weet ze ook nog eens goed te vinden. Game drives worden meestel aangeboden in de vroege ochtend en/of namiddag. Game drives worden onder andere aangeboden in Etosha, Damaraland, Mahango, Mudumu en Mamli NP.


 

Okavango rivier

River cruise

Bekijk de natuur een keer niet vanuit de 4x4, maar vanuit een boot of mokoro (traditioneel kano). Onder andere nijlpaarden, krokodillen en vogels laten zich makkelijker spotten vanaf het water. Een river cruise of mokoro tocht kan gemaakt worden in de Caprivi op de Okavango en Kwando rivier.


Sandboarding bij Swakopmund

Sandboarding

Bedwing de meters hoge zandduinen van de Namib Desert door middel van sandboarding. Je glijdt in een rap tempo naar beneden, waarbij de snelheid kan oplopen tot 80 km per uur. Je kunt kiezen tussen stand-up boarding en lie-down boarding. Sandboarding is mogelijk vanuit Swakopmund.


 

Robben en Dolfijnen Cruise bij Walvis Bay

Dolfijnen en robben cruise

Stap aan boord van een catamaran en maak een rondvaart door de baai van Walbis Bay. Met name zeeleeuwen, dolfijnen en pelikanen worden in dit gebied veel gespot. Maar ook walvissen en schilpadden laten zich van tijd tot tijd zien. Mede afhankelijk van het seizoen.


Quadbike Tour bij Swakopmund

Quadbike tour

Klim op een quadbike voor een tocht door de woestijnduinen bij Swakopmund. Onderweg waan je jezelf in 'the middle of nowhere', maar eenmaal bovenop de laatste zandduin heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan. Met een beetje geluk tref je ook nog reptielen aan, die weten te overleven in deze ruige natuur.


 

Living Desert Tour

Living desert tour

De zandduinen rondom Swakopmund doen zich voor als een gebied waar leven onmogelijk is. Maar in feite leven hier verschillende kleine reptielen die zich aan dit klimaat hebben aangepast. Via sporen in het zand neemt een ervaren gids je mee op zoek naar de 'little five', zoals gekko's, spinnen, schorpioenen, hagedissen, slangen, kameleons en kevers.


Ballonvaart over Sossusvlei

Ballonvaart over Sossusvlei

Ervaar de Namib Desert bij zonsopgang vanuit een hete luchtballon. Geniet van adembenemende vergezichten en hoe de rode zandduinen van kleur veranderen bij het opkomen van de zon. Een uur lang zweef je mee met de wind over een oceaan van zand en bergen. Eenmaal terug op aarde word je een champagne ontbijt voorgeserveerd te midden van de woestijn. Tot slot ontvang je een certificaat van deelname en kun je op de terugweg genieten van een nature drive. Een ervaring om nooit meer te vergeten!


 

Kajakken bij Walvis Bay

Kajakken bij Walvisbaai

Met een kajak tour kun je de zeeleeuwen en dolfijnen van zeer dichtbij begroeten. Ook pelikanen en flaminigo's worden hier veel gespot. Met name de zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig en komen graag met je spelen. Wees daarom voorbereid om nat gespetterd te worden.


Sandwich Harbour Tour

Off road Sandwich Harbour tour

Maak een 4x4 off road tour dwars door de Namib Desert, waarbij veel zandduinen moeten worden overwonnen. Tijdens de tocht heb je uitzicht over prachtige woestijnlandschappen en zuindduinen die tot in de oceaan rijken. De lagune en vogelreservaat ligt ingeklemd tussen de zandduinen van de Namib Desert en de Atlantische Oceaan. Dit gebied vormt een van Afrika's belangrijkste 'wetlands'.